Wedstrijdsport en Parelli Natural-Horse-Man-Ship gaat dat samen?

Parelli is effectief in alle disciplines en alle manieren van rijden zoals dressuur, springen, eventing, polo, mennen, endurance, TREC, western of gewoon een recreatieve ( buiten ) rit. Parelli is inmiddels wereldwijd bekend en de kennis die Parelli aanbiedt wordt inmiddels toegepast door paardenmensen van alle niveaus, van beginners tot ervaren recreatieruiters, van nationale tot internationale wedstrijdruiters en zelfs een aantal Olympische medaille winnaars. Enkele voorbeelden:

· David O’Connor

· Luca Moneta

· Lauren Barwick

· Louis Lucio

· Christoph Hess

Ik rijd puur recreatief en heb geen enkel doel om een prestatie te behalen. Is Parelli dan voor mij geschikt?
JA, Parelli houdt deze volgorde aan bij het aanbieden van kennis aan de student.
Veiligheid Communicatie  Zelfverzekerdheid  Plezier  Vaardigheid  Excellentie  Noodzakelijke vaardigheden voor wedstrijdsport.
Dit houdt in dat het Parelli Programma een recreatieruiter een HELEBOEL kennis te bieden heeft die er voor zorgt dat de omgang voor zowel het paard als de ruiter veiliger en plezieriger wordt. Parelli kan je zoveel kennis aanbieden als je zelf wilt en kunt.
Wat voor ondersteuning kan Parelli bieden bij wedstrijdsport in diverse disciplines?
Parelli focust zich op de basis die nodig is vóór de specialisatie!

· Merk je dat je tijdens het rijden net de puntjes op de i mist?
· Je net niet de punten behaalt die je graag zou willen behalen?
· Kom je niet verder dan een bepaald niveau?
· Is de voorbereiding voor de proef al een stress moment zoals invlechten, bandageren, trailer laden, opstappen op vreemd terrein of is het rijden tussen andere paarden een grote uitdaging?
· Zorgen de nieuwe objecten op het wedstrijdterrein ervoor dat je paard al zo moe of gestrest is dat je de proef wel kunt vergeten?
Herken je jezelf in bovengenoemde problemen? Dan is het duidelijk dat er één of meerdere bouwstenen in de solide basis ontbreken!
Prestaties en resultaten worden door middel van de Parelli methode behaald op een solide basis van:

· relatie
· communicatie
· wederzijds vertrouwen en respect