Aniek den Braber – Pieterse 3-Star

Foto Website Banner 2015 - 1

Adres:
Heereweg 15 2161AB Lisse
Telefoon: 0031 (0)614135354

Email:
info@easyhorses.nl
aniekpieterse@hotmail.com

Persoonlijke website:
www.easyhorses.nl

Talenkennis:
Nederlands, Engels.

Wie ben ik

Al vanaf jongs af aan heb ik een zeer grote passie voor paarden. Uiteindelijk mocht ik op 10 jarige leeftijd beginnen met het rijden en verzorgen van paarden. Vanaf mijn 11de had ik mijn eerste eigen pony. Een eigenwijs Arabiertje waar ik heel veel van heb geleerd. Met deze pony heeft ik veel gesprongen en dressuur gereden. Ook heb ik veel recreatief met hem gespeeld. Acht jaar lang was dit mijn beste maatje, waar ik heel veel plezier mee heb beleefd. Daarna heb ik een aantal paarden van vrienden/ kennissen gereden en met verschillende paarden dressuurlessen gevolgd.
In de zomer van 2006 ben ik naar Canada geweest waar ik heel veel geleerd heb over Natural Horsemanship. Tijdens deze werkvakantie met paarden heb ik mijn level 1 gehaald. Dit heeft me doen besluiten om zelf weer een eigen paard te kopen en hiermee verder te gaan. Halverwege Januari 2007 kocht ik mijn NRPS merrie van 3 jaar oud. Er was nog heel weinig mee gedaan. In de eerste maanden ben ik vooral bezig geweest met grondwerk en haar heel rustig echt zadelmak te maken. In mei van hetzelfde jaar reed ik met haar al met alleen een touwhalster in het Amsterdamse bos. Heerlijk!
In juni 2007 ben ik weer naar Canada gegaan en heb daar een paardje in 2,5 week naar het toenmalige level 2 van Parelli gekregen. Dit is ook zo beoordeeld door Don Halladay. (Parelli instructeur).
In september 2008 kocht ik de onbeleerde 3-jarige hengst Amadeus: een heel ander paard dan de merrie en een fantastische nieuwe uitdaging om ermee te werken en te spelen.
In de afgelopen jaren doe ik mijn best om mezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen, voor mijn eigen paarden en ook voor mijn leerlingen om hen naar mijn beste kunnen te helpen op hun weg met hun paard.

Ik ben onder andere met mijn eigen paarden voor training bij Michael Wanzenried, senior Parelli instructeur met 5 sterren, geweest. Ik heb de FastTrack cursus in Florida gevolgd, een cursus van David Lichman, 5 ster Parelli instructeur, en heb eind augustus 2010 de status van Parelli Instructeur in Colorado behaald. Sinds 2011 heb ik mijn tweede ster en sinds begin februari 2018 heb ik mijn derde ster gekregen van Parelli.
Graag tot ziens.

Waarom Parelli

In 2006 kwam ik in aanraking met Natural Horsemanship via een training in leiderschap met paarden waar ik voor uitgenodigd was. Dit was een super ervaring met grote Friezen. In dat jaar werkte ik in een logistieke organisatie waar ik in de zomer niet meer dan 3 weken achterelkaar vrij kon krijgen. Ik werkte hard voor het bedrijf, maar zat er eigenlijk helemaal niet op mijn plek en wilde dolgraag een paar weken alleen wat met paarden doen. Na lang zoeken vond ik een adres in Canada waar ze wel een werkstudent voor drie weken wilden op een ranch met paarden. Op de dag van vertrek naar Canada gaf mijn vader me het boek van Parelli. (naar aanleiding van de leiderschapstraining met de grote Friezen.)

De avond van de eerste dag op de ranch pakte ik mijn boek en begon te lezen. Morgen meteen beginnen dacht ik. Er waren meerdere paarden waar wat mee moest gebeuren en ik had er erg veel zin in. De volgende ochtend zag de eigenaresse mijn boek en toen bleek dat ze een level 3 studente van Parelli was. (Nu ondertussen haar level 4 gehaald met verschillende typen paarden, haar laatste uitdaging muilezels). Ze heeft haar eigen bedrijf en geeft ook clinics en dergelijke. Ik mocht s’avonds haar level 1 DVD’s bekijken en ze had een Appaloosa waar ze nog niets mee gedaan had, waar ik mee aan de gang mocht. Chester de molester noemden ze hem, want hij sloopte nogal wat en kon een behoorlijke druktemaker zijn. (de foto is genomen in de 3de week toen onze relatie erg gegroeid was)
Overdag was er genoeg te doen, van schoonmaken tot het begeleiden van trailrides. Tussendoor gaf de eigenaresse (Many thanks to Chris Benz)  me nog les en hebben we mijn level 1 gefilmd. Dat is opgestuurd en behaald. 

Na de drie weken begon het leven in Nederland weer. Aan het eind van het jaar ben ik echter gestopt bij het logistieke bedrijf en heb me gestort op mijn eigen bedrijf dat ik al eerder was gestart samen met mijn vader. Daarnaast wilde ik verder met Parelli en dus weer graag een paard. Ik ging op zoek naar een wat oudere ruin en vond… Friponne. (3 jarige merrie)

Met haar ben ik lekker aan de slag gegaan en mensen die me zagen wilden graag hulp met hun paarden. In het begin hielp ik iedereen en zo kwam ik erachter dat ik erg graag lesgeef en het me erg veel voldoening schenkt als ik iemand kan helpen zijn of haar paard beter te begrijpen en hun relatie kan helpen te verbeteren. Op een gegeven moment heb ik het lesgeven onderdeel van Pieterse & Pieterse gemaakt en zo is Easyhorses ontstaan.

Maar natuurlijk blijf ik streven naar vooruitgang en is er nog veel dat ik kan leren. Een mens is nooit uitgeleerd.

Daarom blijf ik Parelli trainingen volgen. In 2010 heb ik de 1 ster Parelli Professional status behaald, in 2011 heb ik mijn tweede ster behaald en begin februari 2018 heb ik mijn derde ster behaald. Natuurlijk heb ik meerdere Parelli cursussen gevolgd. O.a. verschillende instructeurs cursussen, trainingen van zowel Pat als Linda Parelli, de Coltstart cursus (speciale cursus in het starten van jonge paarden in Texas) en ga zo maar door. Zo probeer ik zoveel mogelijk te blijven groeien. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn studenten, zodat ik hen echt verder kan helpen met hun paard (en).

Instructie ervaring

Aniek werkt als instructeur sinds 1999. Zij begon met het geven van dressuurles en geeft sinds maart 2007 les in het trainen van en communiceren met paarden via de methode van Parelli Natural Horsemanship.

 

Parelli Ambities

Mijn Ambitie:
Be the best me that I can be for horses and humans.

Parelli Ambities:

Binnen Parelli wil ik erg graag verder groeien. Zowel op het gebied van lesgeven als op het gebied van Horsemanship.
Daarnaast wil ik heel graag bijdragen aan het doel van Parelli:

To make the world a better place for horses and humans.