FAQ

Hoe begin ik met Parelli?

Als je nog niet zeker bent of Parelli wel iets voor jou is, of als je gewoon een probleem met je paard wil oplossen maar nog niet meteen geïnteresseerd bent om direct voluit met Parelli te beginnen dan kijk je best eens goed rond op de Parelli website.
www.parelli.com

Wat heb ik nodig voor een les?

Jezelf en je paard, een touwhalster en leidtouw (4 meter of langer), carrot-stick en touwtje. Heb je dit nog niet? Laat weten en de instructeur breng een exemplaar mee.

Wat is de bedoeling van de lessen?

Het Parelli-programma (voor grondwerk) doorlopen, stap voor stap, vanaf het niveau waar je nu bent. Het is de bedoeling dat ik je help ontdekken hoe jij je paard kan trainen, jullie relatie verbeteren en eventuele problemen oplossen. En plezier maken natuurlijk!

Hoe vaak heb ik lessen nodig als ik met Parelli begin?

De eerste twee – vijf keer is regelmatig les wel handig, om de één tot drie weken afhankelijk van hoeveel tijd je tussendoor zelf met je paard kan oefenen. Na een paar weken heb je de basisvaardigheden (level 1) onder de knie en kan je met het thuisstudiemateriaal zelf voor langere tijd verder. Naarmate je verder komt in het Parelliprogramma leer je namelijk meer en meer zelf puzzels en problemen oplossen. Dan kan je nog af en toe eens een les boeken of aan een cursus deelnemen om dingen waar je nog niet alleen uitkomt aan te pakken, en ook gewoon… omdat het leuk is!

Waarom is de Parelli Savvy Club zo interessant?

De Savvy Club website staat boordevol informatie, artikels, vragen en antwoorden, en uren en uren videomateriaal van Pat Parelli. Zelfs de inhoud van alle DVD’s die de voorbije jaren naar Savvy Clubleden zijn opgestuurd kan je als nieuw lid gewoon ook allemaal bekijken via de site!

Sign Up

 

Hoe stuur ik een auditie naar Parelli ter beoordeling?

Je filmt tien minuten ononderbroken met daarin de paar verplichte taken en alle andere dingen die je wil/kan laten zien (denk er aan dat alle 7 games moeten aan bod komen). Om je officiele aanvraag in orde te maken ga je op de Savvy Club website naar ‘levels pathways’ (links op het scherm). Klik op ‘official auditions’ en dan verder op ‘Document: Parelli Official Audition Details’. Print dit PDF bestand af, hier heb je de uitleg en ook de formulieren die je moet invullen. Waarschijnlijk doe je een on line auditie, dus hoef je enkel de algemene formulieren en het on line formulier te hebben. Dat on line formulier daarop hoef je enkel maar bovenaan je naam ed. in te vullen, de rest is voor de beoordelaars in Amerika. Wat je ook moet meesturen is de ingevulde self assessment lijst, die vind je onder ‘levels pathways’, dan ‘self assessments’ en dan ‘Document: On Line Self Assessment Checklist’. Op deze twee pagina’s zet je nog eens je naam en je kruist aan wat jullie thuis al allemaal kunnen.

Je kan al de ingevulde papieren samen met een DVD’tje opsturen naar Parelli USA, sneller (en leuker voor andere studenten) is je filmpje op youtube zetten en je formulieren doorfaxen. Momenteel zitten de Parelli’s in Florida, dus fax naar nummer 001-352-591-3113. Je stuurt dan ook een mail naar auditions@parelli.com met daarin nog eens je naam, savvy clubnummer en de link naar je youtube-clip. Als je silver of gold savvyclublid bent is een auditie gratis, zoniet moet je eerst 50 dollar betalen via de Parelli site. Na je betaling ontvang je een ‘audition order number’ dat je ook op je auditieformulier moet vermelden.